Tipp

 

Ma edzőtermi részletek helyett egy Tipp.

Az egészséges táplálkozás fontosságát sokan és sok helyen leírták már, viszont a cikkekben sok esetben csak arról beszélnek, hogy mit egyél, esetleg mikor.

A fogyókúrák is megmondják, hogy mikor ill. mit egyél, minegyik a saját (akár végletekig kicsavart) gondolatvilága alapján.

Akad olyan leírás is, ami elmagyarázza a bonyolult biológiai folyamatot, bár ebből egy átlag ember nem sokat ért, csak bámul mint borjú az új kapura. Múúúuuuu....???

Szóval aki elolvas 5-6 ilyen cikket, az tudja, hogy a húsban sok a fehérje, a legjobb ha csirkét, halat, ... eszik, a tej nem annyira jó, teljes kiőrlésű a tuti, ... blablabla.

De mennyit ehetünk ezekből?

A bevitt fehérje mellett mindegy, hogy mennyi a zsír?

Mennyi szénhidrát, mennyi fehérje, mennyi zsír a javasolt?

 

A fogyókúrának sem az a lényege, hogy hetekig elvegyünk mindent magunktól, hogy átmeneti súlyvesztés után, kiéhezve 1 hét alatt visszazabáljuk a kilókat, sőt a következő időszakban még többet.

Mind a fogyásban, mind az életmód váltásban segítséget jelethet, ha tudjuk, hogy mennyi kalóriát vittünk be, mennyit égettünk el, bevittük-e a kellő fehérje mennyiséget, ill. tartózkodtunk a túlzott szénhidrát és zsír fogyasztástól.

 

Ebben segít a Kalóriabázis oldala.

 

A használata egyszerű mint a rajzszög, vezet minket, adja magát.

Egyszerű regisztráció (a szokásos: felhasználónév, jelszó, email) rövid információs admin (kor, magasság, súly) és célmeghatározás (kívánt fogyás, mennyi idő alatt) után kezdhetjük is vezetni a napi étkezésünket.

Beírjuk az elfogyasztott étel nevét és kidobja a hasonló étleket, azok kalória értékét, fehérje, szénhidrát, zsír tartalmát. Lehet választani mennyiséget: gramm, dkg, kiló, szelet, db, ...

A rendszer összeadja a napi bevitelt és jelzi, hogy a célokhoz képest hol tartasz az adott napon.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

 

Nem hiba nélküli, bizonyára bele lehet kötni, de miért tenénk? Segít a hozzá nem értő, egyszerű embernek, hogy ne kelljen mindennek utána olvasni 5-10-20 oldalon, vagy kockás füzetben vezetgetni az étkezést, kalóriákat, és megfelelően mobil, hogy bárhol, bármikor (otthon, munkahely, ...) kitöltsd.

Egészségünkre!

 

 

Címkék: Tippek

A bejegyzés trackback címe:

https://panelfegyenc.blog.hu/api/trackback/id/tr595254026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

futaszabi 2013.06.21. 12:34:36

Hello!

Drugs Bunny: A sárga kapszula című könyve, iránymutatása megvolt esetleg? Tudom ajánlani.

Kitárgyalja viszonylag részletesen a táplálkozási tudnivalókat, táplálék kiegészítőket egyebeket.
Ha szeretnéd, tudom kölcsönözni! :)

süti beállítások módosítása