Diéta és edzéstervtelen szabad edzések :)

2014.03.03. 23:24 Panelfegyenc

 

Diéta

A diétám részben véget ért, 5 kg-tól szabadultam meg 3 hét alatt, úgy hogy jobbára nem is mozogtam, tehát lehet ennél is nagyobb kalóriadeficitet és ezzel egyetemben súlyvesztést elérni. Jelenleg 79 kg vagyok. Nem éheztem, sőt jókat ettem, bár egy diétának velejárója, hogy bizonyos dolgok tiltottak, amire vágyna az ember.

 

Az, hogy csak részben ért véget a diéta azt jelenti, hogy megtetszett az étkezések ütemezése és mértéke, és kivitelezhetőnek tartom hosszabb távon is a mindennapi étrendemben, ezért ezt tovább viszem a mindennapokba.

 

Ha valaki kedvet érez a kipróbálására, az alább olvashatja a diéta részleteit:

A kúra alatt szigorúan kerülendő élelmiszerek:

-           minden fajta tejtermék

-           finomított búzalisztből készült élelmiszerek (kenyerek, péksütik, tészták)

-           a klasszikus „fehér rizs” (megterheli a hasnyálmirigyet)

-           cukor, méz tartalmú élelmiszerek, alkohol

-           koffein (naponta legfeljebb 1 csésze kávé, üresen, vagy gabonatejjel ízesítve)

-           a zöldségek közül a gomba

-           gyümölcsök (a magas cukortartalmuk miatt erjedéssel bomlanak)

-           édesítőszerek (kivétel a stevia és a nyírfacukor)

 

A és B napok váltakoznak 21 napig. Minden nap ugyanaz a reggeli, 1db magos pirítós kenyér, (lehetőleg rozs-, vagy kukoricalisztből készült, élesztő mentes) magában fogyasztva. Törekedjünk a többször keveset elv betartására az étkezések alkalmával, egy adag minden esetben egy csészényi, az étkezések között idő szigorúan legalább két óra. A legutolsó étkezés minden esetben 8 óra előtt legyen. A napi folyadékbevitel minimum 2 liter, leginkább ásványvíz, gyógytea.

 

  A.       NAP B.       NAP
REGGELI magos pirítós kenyér magos pirítós kenyér
NAP FOLYAMÁN levesek sok zöldséggel, habarás sűrítés nélkül! saláta és zöldségfélék gabonákkal
saláta és zöldségfélék bulgur, köles, rozs,
fehér húsok, halak barnarizs, amaránt…

  

Edzés

Amikor jó idő volt a futáshoz, akkor náthás voltam, most meg nincs jó idő, hol esik, hol hideg van, hol mindkettő. Esőben meg nem akkora buli a futás, ezért az elmúlt napokban Insanity és squash volt a mozgás, ami nagyon jólesett, bár a kilóméterek hívó szava egyre hangosabban dobol a fülemben. Csak meg ne süketüljek. :)

Edzésterv még nincs. Csak terv van, mégpedig crossfit. Már a termet is megtaláltam. Meg fogom kérdezni, nézni és ha tetszik, akkor belevágok. Addig is élvezem az edzéstervtelen szabad edzéseket, ami valóban együtt jár a szabadság érzésével, hisz azt választok amit épp akarok. :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panelfegyenc.blog.hu/api/trackback/id/tr875842274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása